torstai 10. marraskuuta 2011

Korsettiprojekti nro 1 - korsettikurssi

Kansalaisopiston korsettikurssi etenee kivasti. Olen nyt siinä pisteessä että pääsen seuraavaksi leikkelemään oikeaa ja virallista pohjakangasta, joka on siis kalanruoto coutilia. Korsettikankaan (varsinkin sen vuorikankaan) pitäisi olla mahdollisimman jämäkkää kangasta joka ei jousta mihinkään suuntaan. Monet kankaat ovat jämäköitä ompeleiden suuntiin, eli ns. vaaka- ja pystysuuntiin eli loimen ja kuteen suuntiin, mutta venyvät vinosuuntiin. Joten opettajamme suoritti kimppatilauksen ja nyt on Belle Modestesta (http://www.bellemodeste.com/) tilattu kunnon vuorikankaat, samoiten plansetit, spiraali- ja lattatankoluut jne. Sain jopa kultaisen (värisen) plansetinkin sitä kautta tilaukseen, jee! :) Semmoisen perus hopean sävyinen pelti ei nyt sovi ollenkaan kun päälikankaaksi tulee se oranssi tafti.

Mutta, jahka tilaus saapuu, kankaat vaan palasiksi, ompelu muotoonsa ja sitten päälikankaan virittelyyn. Helpommallahan siis pääsisi jos leikkais ja ompelisi päällis- ja vuorikankaan yhtäaikaisesti, niin ne saisi samoilla ompeleilla tehtyä. Mutta johtuen kunnianhimoisista koristenauhasuunnitelmistani, joudun plansetin virittelyn takia tekemään systeemit hieman erilailla.... eli eka pohja kuntoon ja sitten vasta kun se on kunnossa niin päälliskangas siihen päälle virittäen palasista. Tuossa menee kyllä enempi aikaa ja enempi työtäkin siinä on huomattavasti, mutta se ei haittaa - voin vielä viilailla vuorikankaan avulla korsetin muodot kohdalleen ja sit vasta kun olen siihen tyytyväinen niin ompelen päälikankaat kiinni. Et voin purkaa ja ommella niin monta kertaa kuin vain haluan, kun ne ei kuitenkaan näy sit ulospäin. :) Toinen vaihtoehtohan tietysti olisi tehdä uusi sovite, ja viilata ja purkaa sitä kuntoon uudestaan ja uudestaan, mut paljon helpompihan se on sitä kunnon kangasta viilailla, eikä sitä sitten tarvitse enää purkaa jos se on hyvä. Tavallaan siis hyppään yhden työvaiheen yli, mutta sitten joudun kuitenkin tekemään ekstraa jotta koristelusta tulee semmoinen kuin meinasin.

Täytyy ottaa kriittisimmista työvaiheista sit kuviakin, tällä hetkellä ei ole vielä paljoa kuvattavaa kun tavarat on yhä postissa... yritän sit seuraavista työvaiheista ottaa enempi kuvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)