sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Korsettikurssin tekele vol. 4

Korsettikurssi kansalaisopistolla etenee. 2 kertaa olis vielä jäljellä, ja voin kyllä arvata että ei ehkä ihan valmiiksi ehdi tulla..... mutta, toisaalta, onneksi on kotona ompelukone niin saa surruutella sitä sitten valmiiksi jahka sopiva väli tulee.
 
Keskiviikkona sain nyt viimeinkin kankaat Belle Modestesta. Sen sijaan tilaamani plansetti ei tietenkään ollut se mitä halusin, joten... saan sitä nyt vielä odotella tässä. Halusin siis suoran, kultaisen perusplansetin, mutta sain kultaisen lusikkaplansetin.  Hintaeroa kevyet 30-40€ noilla planseteilla, ja kaavatkin olen sille suoralle tehnyt, että sinäänsä olisi kiva saada se mitä on tilannut.
 
Mutta, nyt oikeisiin vaiheisiin ja kuviakin.
 
Kaavani ovat keltaista kangasta joka siis on tuollein siistin näköisesti täynnä merkintöjä. Tärkeimmät merkinnät ovat mielestäni nuoli ja numero.... Korsettini tulee koostumaan 12 kappaleesta, niin numerointi ja suunnan merkkaaminen nousee yllättävän tärkeiksi, jottei aikaa mene kaavojen ja "öö....hetkinen, kumminkos reuna näistä on yläreuna...." ihmettelemiseen ompelun aikana.
 
 
Selkeät (köh köh) merkinnät auttavat ompelussa.... onneks on monen värisiä kangasliituja!
 
 
 
Toinen sivu nuppineuloitettuna...
 
 
 
Sivusaumat ommeltuina...
 
 
 
ja tikkaukset molemmille puolille saumaa... (1mm päähän saumasta)
 
 
 
ja luukujan ompelu näppärästi saumanvaroja (16mm) hyödyntäen...
 
 

 
Sitten samaan tapaan loputkin sivusaumat ja kas, puolikas on koossa. Sitten toinen puoli samanlailla.
 
Luina toimii (kuvassa ylhäältä alaspäin) 5mm leveä metallinen lättänäluu, mikähän flex-luu se nyt nimeltään olikaan. toisena 10 mm leveä flex-luu ja eniten käytetty 7mm leveä spiraaliluu. Noita metalliluita tulee keskietuun ja keskitakaan ainoastaan.
 
 
 
Sirkkoja ja plansetin aiheuttamien "reikien" vuoksi päällikankaaseen on hyvä silittää ohuet suikaleet kovikekangasta. Itse meinasin käyttää sellaista valkoista harsomaista kovikekangasta, toivon mukaan toimii ja pysyy kiinni....
 
Johtuen kunnianhimoisista koristenauhasuunnitelmistani, teen paljon enempi työtä nyt sit tän korsettini kanssa... jos haluaisin päästä helpolla, olisin leikannut päälikankaan saman kokoiseksi kuin vuorikankaani ja sitten ommellut sen yhtäaikaa vuorikankaan kanssa ja kas, korsetti olisi tässä vaiheessa jo lähes valmis....

Mutta projekti jatkuu....
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)