maanantai 19. joulukuuta 2011

Matonkuteesta virkattu matto

Ystäväni tuli kyläilemään pitkästä aikaa, ja vessassa käydessä näki tämän violetin pikkumaton, jonka tein kesälomalla. Noh, ilmeisesti matto teki välittömästi vaikutuksen koska sain heti samantien tilauksen, että pitää tehdä samanlainen vihreänä. "Ja saa olla ihan kunnon vihreää!"

Noh, kun ihan muissa asioissa kaupungilla kävin, ja eksyin käsityötarvikeputiikkiin, ja kun huomasin että siellä oli kudetta myynnissä, ja vieläpä "kunnon vihreää" niin niinpä se lähti sieltä sitten matkaan...

Nyt, kaksi päivää innoksta virkkausta takana, kämmenessä taitaa olla jopa ihan mustelmakin, mutta nyt se on valmis.


Mallia katson vanhasta matosta, mutta reunuksen jouduin improvisoimaan kuteen rajallisen määrän takia. Ajattelin että kilon vyyhti riittäisi, mut olisi näköjään vielä noin sata grammaa kaivannut lisää..... Nooooh, tuosta tuli oikein kiva kuitenkin noinkin. :) Halkaisijaltaan noin 60-70cm...


Kukkareunuksen toteutin näin:

ks = kiinteä silmukka
ktjs = ketjusilmukka
p = pylväs
pp = pitkä pylväs

*3 ks, 1 ktjs, 1 p, 1 ktjs, 2 pp, 1 ktjs, 1 p, 1 ktjs* toistetaan.

Reuna hieman kipristeli, joten vein maton äsken kylppäriin, kostutin sen suihkuttamalla vettä päälle, venyttelin joka suuntaan, painelin muotoonsa ja jätin sen lattialämmitetylle lattialle kuivahtamaan. Eiköhän se siitä oikene. :)


Semmoista tällä kertaa...  Pitäisi vielä yhdet villasukat saada tehtyä ennen joulua. Malttais vaan tehdä, kun tulee koko ajan paljon muitakin hyviä "pakko toteuttaa just nyt heti!"-ideoita mieleen...

11 kommenttia:

 1. Kiva kun tykkäät. :) Mulla on vielä harmaata matonkudetta jäljellä sen verran, että varmaan siitä vielä yhden maton pyöräytän jossain vaiheessa... näissä ei kuitenkaan kauaa nokka tuhise tehdessä. :)

  VastaaPoista
 2. voi ei maija!!!!! millon saan tämän rakkaan kotiini???? en kestä, miten aikaansaava oletkaan ! :)

  <3 v

  VastaaPoista
 3. :D

  ...malta vielä viikko muruseni. ;)

  VastaaPoista
 4. Ainiin, ja väliaikatietoa teille muillekin lukijoille; kostutus ja tasokuivaus todellakin auttoi kummasti maton kupristeluun. :) Nyt se on oikein kiltisti lattialla tasaisena juttuna, niin kuin mattojen kuuluisikin olla.

  VastaaPoista
 5. Heip!
  Ihania mattoja oot virkannu! Mulla kans polttelis kovasti kokeilla maton virkkausta :) Nyt vaan mietin, että ontelokuteesta vai matonkuteesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mattojen virkkaus on aika kivaa puuhaa kun valmista tulee kuitenkin aika nopeasti - verrattuna jos ohuella virkkuukoukulla pitsiliinaa tekisi. sais samassa ajassa lasinalustan kokoisen läpyskän valmiiks hyvällä tuurilla... ;)

   Itse olen tehnyt vain matonkuteesta näitä virkkauksia, ihan rehellisesti sanottuna hintasyistä. Ontelokude maksaa...öö...noin 3 tai 4 kertaa enempi kilohinnaltan.... En siis raaski ostaa vaikka varmasti kivoja ja tasalaatuisempia mattoja saiskin virkattua. Mutta matonkude kelpaa itselleni hyvin. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta:) Mä päädyin matonkuteeseen samasta syystä kun sinä. Ja koska kyseessä on mun eka matto niin harmitus,mikäli epäonnistuu,on luultavasti pienempi kun rahaa ei ole ihan suunnattomasti kulunut:) Nyt vaan odotellaan kuteiden saapumista!:)

   Poista
 6. Heip!
  Ihania mattoja oot virkannu! Mulla kans polttelis kovasti kokeilla maton virkkausta :) Nyt vaan mietin, että ontelokuteesta vai matonkuteesta..

  VastaaPoista
 7. Sairaan hieno väri ja matto!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)