torstai 26. tammikuuta 2012

Kapean reunapitsin virkkausohje

Maria kyseli kapean reunapitsin ohjetta, kun oli katsellut pyyhkeiden reunapitsi-postaustani.
Koska retro virkkauskirjani on mökillä, enkä minä ole kirjani lähellä, en saa mistään kehiteltyä Marialle alkuperäistä ohjetta.

Mutta onneksi olin ottanut niin hyvät kuvat, että pystyin niiden perusteella muistelemaan et mitenkäs se kapea pitsi tehtiinkään... ja niinpä tässä on ohje siihen. Piirretty upeasti ms. paintilla, ah tuo kuvankäsittelyohjelman aatelisto...Mutta, aloitus siis tuosta kohdasta 1, siitä sitten etene violettia reittiä pitkin. Jahka pitsisi on sopivan pitkä, jatka tekemällä ketjusilmukoita toiseen reunaan (kohta 2, punaisella merkityt jutut). 

Kuvasymbooleista sen verran, että pallerot on ketjusilmukoita, T:n näköiset jutut on pylväitä ja V-jutut on kiinteitä silmukoita. 

Toivottavasti näistä ohjeista on apua sinulle Maria (ja kenties muillekin reunapitseistä innostuneille...). :)

4 kommenttia:

 1. Mulle tää on kuin joku avaruusraketin kokoamisohje :D Mutta siis mähän nyt hätäseen muistan, että sellanen asia kuin "ketjusilmukka" on olemassa :)) Että juu, tää on varmasti oikein hieno ohje.. heheeee.

  VastaaPoista
 2. Heehheh! :D Jooh, no siis tuossa sentääs on kuva! Pahimpia on aina kirjoitetut ohjeet joissa on jotain koodikieltä, ja viidenen lukukerrankaan jälkeen ei tajua sanakaan..... ne on jotain...uskomatonta. Et kuva, se kertoo AINA enempi kuin tuhat sanaa (olkoonkin paintilla piirretty). ;)

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos!!! Etsin viime kesänä nimenomaan tuollaista ohjetta, enkä löytänyt sopivaa. Nyt pääsin vihdoin virkkaamaan. Ja ainakin miusta ohje on selkeä, eka pätkä valmistui hujauksessa. Jee, saan kesäksi söpöt pyyhkeet keittiöön!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Karuma ja onnea täydellisten keittiöpyyhkeiden tekemiseen... pistä vaikka viestiä kun saat valmiiksi, mielelläni ihailen muidenkin tuotoksia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)