perjantai 5. elokuuta 2011

Virkattuja mattoja

Tämän kesän rakkauteni liittyy matonkuteisiin.

Joskus pari vuotta sitten innostuin leikkelemään omia vanhoja vaatteitani kuteiksi, suunnitelmissani oli siis virkata matto... vaan eihän siitä mitään tullut, se oli niin jähmeää että sai voimiensa yli kiskoa eikä siltikään saanut mitään aikaiseksi. Ainoastaan hartiat jumiutui ja työterveyshoitaja määräsi sairaslomalle. Joten se vähän latisti innostustani, kunnes lopulta heivasin kovalla työllä ja tuskalla leikkaamani kuteet roskikseen.

Mutta nytpä kaverini sitten oli innostunut virkkaamaan pitsistä mattoa, ja sehän näytti niin ihastuttavalta, joten pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Tällä kertaa ostokuteilla, edes etäisemmin tasalaatuista...

Ensin syntyi tämä:


Halkaisijaa tuolla on noin 120 cm.
Ohje: Kauhavan kangas-aitan juhannusruusu-matto. Linkki ohjeeseen tässä. Ohje on PDF-muodossa.

Vähän tein erilailla nuo lisäyksen, kun ohjeessa noiden sektoreiden pylväsmäärät menee 3 3 4 4 5 5 5 6 7 7, mut mie tein ne loogisempana, eli 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7, ja sit reuna kuten ohjeessakin. Toimi kivasti noinkin. :) Mutta koukkuna oli 10, ja aika löperö siitä jotenkin tuli... ei meinaa pysyä paikoillaan ja muodossaan yli kävellessä. :( Ja tämmöisessä koirataloudessa varsinkin, ei tosiaan mikään kovin toimiva matto...

Joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun! Edelleen innostuneena kävin ostamassa lisää matonkudetta, tällä kertaa violettia, ja tavoitteena tehdä vessaan joku kiva pieni matto.

Ohjetta pähkiessäni muistin kuinka olin joskus tehnyt.Drops Design-ohjeiden mukaan pienen pitsiliinan Novitan Tennesse-langalla, niin kaivoin liinan esiin ja laskeskelin siitä miten olin sen tehnyt. Ja tämmöinen siitä sitten lopulta tuli:


Reunan tein ihan improvisoiden, eli siis jotain 4-5 vikaa riviä, mutta muuten tuli noudatettua ohjeita kerrankin aika kirjaimellisesti. Halkaisija noin 70. Virkkuukoukkuna käytin 8:ia, tuntui toimivan paljon paremmin kuin se 10 kokoolla virkattu tumma matto. Jatkossa siis koukku 8. :)

Linkki Garnstudion ohjeeseen (pl. reunapitsin jonka improvisoin omasta päästäni)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)