sunnuntai 21. elokuuta 2011

Samettihame vanhoista housuista

Kyllä taas nauratti tätä hametta tehdessä...kun tajusin että hamekankaani, eli siis vanhat haaroista revenneet samettihousut, ovat todellakin olleet mulla käytössä viimeksi lukiossa. Eli eihän noita rikkinäisiä housuja olekaan tullut vielä kauaa säilöttyä.... Toisekseen, idea tähän tämäntyyppiseen trumpettihameeseen tuli myös lukiossa, kun näin yhdellä rinnakkaisluokkalaisella tytöllä tämän tyyppisen hameen. Tosin se oli tehty sinisistä farkuista ja kaikki saumat oli tikattu ruskealla koristenauhalla (miten voin muistaa näitä asioita edelleen???). Ja todennäköisesti se oli myös ostohame, mutta ideana erittäin kiva.

No kuitenkin, tämä hame siis sai trumpettimaisuutta kiiloista, joita ompelin reunaan sinne tänne. Keskellä edessä ja keskellä takana on isommat kiilat (jotka eivät trumpeta helmaa, vaan ovat aika tasaisesti siinä) mutta nuo sivusaumoissa ja etureisien ja takareisien kohdalla olevat pienemmät kiilat trumpettavat sit oikein reilusti. Helmaan on siis leikattu tuommoinen suora n. 15cm korkea halkeama, ja sitten tungettu kangas taakse ja venytetty reunoja vähän erilleen toisistaan ja kas, niin tuli trumpettimaisuutta oikein kunnolla.

Edestä:


Ja takaa: Ja lähikuvaa saumoista, jotka kiskasin eka suoralla ja päälle siksakkia.(Onpahan vaikeaa saada järkevän sävyisiä kuvia mustasta sametista...)

Alareunan kanssa tappelin jopa hieman, kun en tiennyt miten sen tekisin. Eka yritys oli taitos ja siksak, mut se aaltoili tosi rumasti sitten oikealta puolelta katsottuna. Ja laiskana ihmisenä en jaksanut alkaa purkamaan sitä pois, joten vetäsin saksilla pari senttiä helmaa lyhyemmäksi. Toinen yritys oli vetää siksak eka reunaan ja ommella sit suoralla taite, mut siksakkauksen jälkeen tuo helma näytti sen verran hauskalta että päätinkin jättää sen tuollein.

Helmanpituus todennäköisesti vaihtelee, kun en jaksanut mittailla tai muutenkaan kaavoittaa tms, et kaikki on vaan ronskisti veetty kokooon ilman sen suurempia nyhräyksiä. En jaksa nyhrätä mittanauhalla jos ei ole pakko... Silmämääräisesti tehtynä tulee ihan tarpeeks hyvää. Ja aikaa tekemiseen meni noin 2,5h. :)

3 kommenttia:

  1. Sehän on just hyvä! Ja se on etu, ettei nillitä senttien (ja millien) kanssa turhaan. Siinä menee nimittäin ikä ja terveys, hermoista nyt puhumattakaan.

    Nimim. Näin meillä. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, mittailu ja millien kanssa pelailu ei sovi yhtään mulle. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)