tiistai 9. elokuuta 2011

Luonnonväreillä värjättyjä lankoja

Syksyllä 2010 ilmoittauduin Kansalaisopiston viikonloppukurssille, jolla tehtiin lankojen kasvivärjäystä. Ja laitanpa suoraan tulokset tähän:Lankoina on pelkästään Novitan Seiskaveikkaa sekä Isoveljeä, alunperin harmaana, luonnonvalkoisena ja puhtaanvalkoisena.

Kuvassa on lankoja jotka on värjätty koivulla (keltaiset, vihreät), Suopursu (kirkas keltainen), Sipulin kuorilla (lämmin keltainen), Krapilla (oranssit), Nokkosella (siniharmaat), Veriseitikillä (vaaleanpunaiset) Kahvilla (sellaista ihonväristä), Kävyillä (taas aika hailakan ruskeeta), Samettijalalla (sieni siis, ruskehtava), pajun kuorella (kellertävän ruskea), Horsmalla (keltainen)... ...ja vaikka millä muulla. Mutta jooh, eipä tartte vähään aikaan ostella sukkalankoja, ei ennen kuin nää on kaikki käytetty...

3 kommenttia:

 1. Muistatko yhtään mikä aine sai aikaan nuo ihanat violetinpunaiset langat? Vai onko se juuri se veriseitikki?

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ootas, se oli joku ulkomaalainen juttu... Krappi oli toi tiilenpunainen, veriseitikilläkin voi saada tollaista violetinpunaista kyllä... googletetaanpas... Kokenilli kuulostaa tutulta, oliskohan se se... kallista se ainakin oli tosiaan, maksettiin siitä tosiaan extraa opettajallekin, kuten myös tosta krapista.

  http://www.tetridesign.com/eshop/categories/2/

  Samaa jauhettua koppakuoriaista siis kuin mitä vaikka mansikka viiliksessä! Nami nami....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)