tiistai 9. elokuuta 2011

Hallituksen salaliitto!

Foliohattu päähän ulkomaille mentäessä, jottei hallituksen salaliitto pysty vakoilemaan ajatuksia.... Tai, jos foliohattu ei nappaa, niin foliovuorattu passipussi estää kaikki epätoivotut etälukutapahtumat sirupasseista!

"Daily Mail -lehden yhdessä tietoturva-asiantuntija Adam Laurien kanssa tekemässä kokeessa biopassi oli koko operaation ajan avaamattomassa ja sinetöidyssä kuoressa, jossa se oli hakijalle alun perin toimitettu. Passin ja sen haltijan tiedot sekä digitaalisessa muodossa oleva valokuva pystyttiin lukemaan kannettavalla tietokoneella ja rfid-lukijalaitteella" ... "Laurie korostaa että menetelmän avulla passi on kopioitavissa ja sen tiedot ulkopuolisen luettavissa. Alun perin 20 senttimetrin etäisyydeltä luettavaksi tarkoitettua sirua on suunta-antennilla pystytty lukemaan kymmenien metrien päästä."

 ....Joten kysynkin teiltä, oletteko koskaan miettineet mistä astetta rikollisempi porukka keksii väärennettyihin passeihin niitä tietoja, jotta passi kuitenkin vaikuttaisi aidolta? En nyt siis tiedä tarkalleen, kun en mikään rikollinen ole, mut ihan näin maalaisjärjellä ajateltuna tietojen kaappaamiseen ei tarvita muuta kuin käynnissä oleva läppäri, siihen joku tuollainen elälukija, ja sit terminaalin ulkopuolelle hengailemaan läppärilaukun kanssa ja kas, tietoja sen kuin satelee... Tai sit johonkin aulan kahvioon "lueskelemaan sähköposteja" omalla läppärillä...

Ja millä tämän ei-toivotun etäluvun voi estää? Pitämällä passiaan reissun ajan sellaisessa pussukassa joka estää kyseisten taajuusaaltojen pääsyn passiin = metalli = paksumpi folio = kahvipussimatsku! Tää on ihan tutkittu juttu siis, kahvipussi toimii, kuten myös vaikka foliopinnoitettu purkkapussikin...

Mutta meikäläinen ei mihkään vulgaariseen ja barbaariseen purkkapussiin passiaan tunge, joten huippukehittelyn tuloksena syntyi seuraavanlaisia foliohattukansan kahvipakettipassipusseja!Nämä on tehty hyvinkin rivakasti, en jaksanut korjata vaikka (kaikki) saumat menikin vähän vinoon, mut tulipahan testattua tekniikkaa ainakin. Punainen on siis mun, harmaa miekkosen passille. Eli se vähän passia isompi kahvipussin palanen on tuolla päällys- ja vuorikankaan välissä.
Ja artikkeli (vuodelta 2007, ei siis mikään uusi asia!) josta nuo lainaukset on, löytyy tämän linkin takaa:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/brittien+biopassi+murrettiin/a134069

2 kommenttia:

  1. Termi kahvipakettipussipassi on jo melkein itsessään niin hieno, että pitäisi tehdä tuollainen. Ja oishan se hyvä ettei ulkoavaruudestakaan pääsis kukaan mun tietoja lueskelemaan.. ;)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen tekeen samalla samaa sävyä olevan foliohatun, niin mätsää paremmin. Toisekseen, helpottaa sitä passien tunnistamistakin, et "Onks se nyt mun vai onkos se sun passis?"-räpellystä ennen passitarkastusta, kun näkee heti ulkoapäin et kumpi on kumman. :)

    Kahvipakettipussipassi on kyllä taas näitä juttuja joista oon niin ylpee...... ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)