perjantai 2. maaliskuuta 2012

Nahkaaaaa.......

 Tästä se lähti.
Pohjepituinen musta nahkatakki, jonka joskus kirpputorilta muutama vuosi sitten ostin.

Oikein kiva ja istuva malli, tosin ilmeisesti hartioista vähän liiankin tyköistuva.... joku kerta vaan ihmettelin että jännä ettei kinnaa enää yhtään hartioista auton puhdistaminen lumesta, ja lähempi tarkastelu osoitti aika nopeasti missä on vika.
Toinen hiha oli puoliksi revennyt irti, kuten myös vuori oli repeentynyt, ja vielä etukappaleen nahkakin oli revennyt...  Myös toisen puolen hihan ompeleet oli repeytymispisteessä, vuoren jo ollessa repeytynyt...
En voi uskoa että 36 olis muka liian pieni mulle...... syyn on pakko olla takin mallissa! ;)

Noh, pihi kun olen, en raaski heittää "hyvää" nahkatakkia roskikseenkaan. Ja kuka nyt revennyttä takkia kirpputorillakaan tarvitsee. Tämähän siis suorastaan huutaa väkerrysprojektia!

Eli ei muuta kuin saksen kauniiseen käteen ja vuoret irti... en ole ennen nahkaa leikellytkään, oli jännä olo. Huomasin miettiväni että tältäköhän kirurgeistakin tuntuu kun nahkaa leikkelevät ihmisiltä leikepöydällään...
Sitten irrotin myös raaj...eli siis hihat.... niistä myös sivusaumat poistin.

Samoiten kaikki napit...  napeista jäi kyllä aika ikävät reijät, täytyy kehitellä näihin jotain tilalle sitten tai väistellä sopivasti.
Lopputuloksena, varmaan puolitoista metriä mustaa nahkaa. :) Kierrätysnahkaa. Roskiskamanahkaa. Tästä ei kettutyttökään voi vetää edes kikhernettä nenään, koska kyllähän kierrätyksen pitäis kaiken jären mukaan olla fiksumpaa kuin uuden ostamisen.
Testasin ompelukoneellakin ommella, ja niin vaan ompelukoneenikin jopa ompelee tätä, edes 4 kertainen nahka ei tunnu missään. :) Ja ihan tavallisella neulalla, nahkaneulaa kun en ehtinyt vielä hankkimaan...

Taitekohtia silitin jopa silitysraudalla 1 pisteellä, ensin hieman kostutin liinalla ja sitten silitysraudalla päälle. Enkä voinut olla ajattelematta että "noin se munkin iho sihahtais jos siihen silitysraudan laittais." ....

Sitten enää kymmenen dollarin kysymys....
....Mitähän sitä vaan tekis tästä? :D

Eihän ainut idea vaan ole "käsilaukun"...eihän....? Eihän mulla varmaan olekaan kuin 50 käsilaukkua, et jotain muuta voisi tietysti yrittää ensin.... :D Ideoita rakkaat lukijat, mitä sinä tekisit nahkasta? 


9 kommenttia:

 1. Pussukka, kännykkäpussukka, silmälasipussukka, meikkipussukka... Mulla on joku pussukkafiksaatio sun laukkufiksaation tapaan. Mutta joo, mä tekisin laukun. Ja pussukoita. =)

  VastaaPoista
 2. Taitaa kommentointi jotenkin tökkiä, kun ei meinaa onnistua.

  Ajattelin ehdottaa erilaista, lyhyttä takkia, ellet ehtinyt saksia liikaa. Vaihtoehtoina myös jonkinlainen liivi/toppi tai hame ja vielä jäisi nahkaa laukkuun ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea Annukka. Pussukoita ja jotain rannekoristejutskia meinasin sitten ehkä tehdä niistä jämäpaloista. Mut isoimmat palat pitäis jotenkin hyödyntää "isosti"... :)

  Amende, nahkahame mulla on itseasiassa nytkin päällä... miksipä ei...

  Mirela, takki on pois laskuista johtuen liian kaposesta selkäkappaleesta. Saksin hihat jo pois, enkä nahkaliiviäkään viitsi, ehkä vähän jotenkin prätkähiirimäinen vois olla... huh. :D Mutta jooh, uuden nahkatakin itselleni etsin taas kirpputorilta, mielellään jopa ehjän tällä kertaa. ;)

  Mutta hame voisi olla ihan kiva. Sais noista taskusta tehtyä jopa hameen jossa olisi tasku helmassa. :)...
  Toinen mitä olen miettinyt tässä nyt päivän et tekiskö sellaisen marimekon klassisen olkalaukun nahkaversiona, mut...perus maris on vähän tylsis. Jotain vähän persoonallisempaa siihen olkalaukkumalliin tarttis keksiä... mutta mitä? Epäsymmetrinen läppä? Auttakee....

  VastaaPoista
 4. Ainiin, Mirela, lyhyt takki on poissuljettu vaihtoehto. Ostin jo varman 5 vuotta sitten sellaisen lyhyehkön nahkatakin, sellaisen tuohon puolireiteen. Oli ihan kiva ja tykkäsin siitä, kunnes kerran lähdin kaupungille mieheni kanssa......ja tajusin että sen takki on ihan saman mallinen ja saman pituinen! Siis näin samantien sellaisen flashbackin tulevaisuudesta jossa meillä molemmilla on samanlaiset tuulipuvut ja ulkoilutetaan jotain sauvoja tuolla jalkakäytävällä! Siis todellakin painajainen hereillä ollessa! Et se oli kyllä niin vika kerta kun sitä takkia pidin, lähti uff:än keräyslaatikkoon kyl ennätysnopeasti.... ;) Tää silputtu takki oli nyt sit sen seuraaja jonka ostin. Pidempi. Ihan eri näköinen siis. ;)

  VastaaPoista
 5. Uuh.... nyt taisin keksiä... jospa tekis angelina joliemaisen kotelomekon...? ei haittais vaikka pikkujouluissa vähän läikkyis punaviinit rinnuksille, vois kaivaa käsilaukusta vaan rätin ja pyyhkästä pois. :)

  VastaaPoista
 6. Kotelomekkoa olin tulossa juuri ehdottamaankin, tee semmoinen! Nahkaa on ilmeisesti riittävästi?

  VastaaPoista
 7. Minihame ja liivijakku oli mulla mielessä, eli periaatteessa kotelomekko kahdessa osassa...

  VastaaPoista
 8. Joku mekko voisikin olla ihan toimiva idea. :) Kiitos vinkeistä kaikille. Kaveri heitti eilen kun nähtiin ja asiasta kerroin, et tekisin sellaisen halterneck-mekon siitä. Sekin vois toimia. Melkein kyllä vaan pitää ehkä jo jonnekin kaavakauppaan lähteä...

  Mateiraalin puolesta kyllä tuosta yhteen mekkoon pitäisi helposti saada materiaalit... ja sitten ehkä siihen käsilaukkuun vielä jäis jämäkappaleet.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)