maanantai 27. helmikuuta 2012

Pyyhkeet vohvelikankaasta pitsireunuksilla

Tiedättekö miten ärsyttävää on se, et kun lähdet jonnekin kaverin luokse saunomaan ja kun pakkaat niitä vaatteita ja saunakamppeita niin se pyyhe, sellainen perus froteinen, se vie vähintäänkin puolet repun tilavuudesta. Sit yrität saada vaatteita, meikkipusseja, viinipulloa ja muuta oleellista mahtumaan sinne reppuun ja lopulta pitää ottaa jo joku toinen kassi sitä varten kun ei hiustenkuivaaja ja hiuslakka enää vaan mahdu.

Noh, tämä pyyhkeiden uskomaton tilaavievä omiaisuus alkoi tuossa ottamaan kupooliin yks päivä, ja päätin tehdä asialle jotain.Ja kyllä, vohvelikangasta myydään edelleen! Jei, lapsuusmuistot! :) Molemmat pyyhkeet ovat noin 150cm pitkiä, ja 75cm leveitä, ja päärmätty vain reunoista,

Noh, alkuperäinen ideahan oli vaan päärmätä reunat ja kiskasta langalla joku kuvio siihen kankaan reunaan, viivapiirustus tms. Mutta....noh, koskas meikäläinen muka olisi pystynyt tekemään vaan jotain hillittyä ja asiallista? :D Ja niinpä, viikkojen äherryksen tuloksena väkertelin kasan reunapitsejä pyyhkeisiin laitettavaksi.... ja sitten niitä kuvioita vohveliin myös. Lopulta. Yhteen reunaan.

En oikein tiedä tykkäänkö tuosta siksakkijutskasta nyt sit kuitenkaan... et pitäisikö purkaa pois vai tehdä jotain muihinkin reunoihin... mitä mieltä olette?

....

Sitten ohjejuttujen puolelle.
Pitsien ohjeet googlettelin vähän sieltä ja täältä. Kaksi napattu Novitan sivuilta ja loput muualta.

Jotta te kaikki pysytte kärryillä mikä on mikäkin, nimeän pitsit alla olevaan kuvaan vasemmalta oikealle, pitsit 1, 2, 3 ja 4.


Pitsi 1:Ohje (englanniksi) ylläolevaan pitsiin löytyy täältä. Jos joku kaipailee, niin voin piirtää kaavion? Hihkaiskaa kommentteihin jos tarpeita on. Tosin, hieman muokkasin tuota ohjetta ja jätin ihan reunimmaiset ketjusilmukkalenkit noiden pylväiden päältä pois. Tein sen sijaan kiinteitä silmukoita jokaisen pylvään päälle.


Pitsi 2:

Tähän pitsiin bongasin ohjeen Halkomammutin blogista. Tein jopa ihan ohjeen mukaan. :D


Pitsi 3 :
Ehkä ihanin pitsi jota olen koskaan tehnyt, tätä pitää joskus tehdä vielä toistekin... Tosi kaunis, mut kuitenkin aika yksinkertainen tehdä lopulta, kiitos Novitan selkeiden ohjeiden. :) Noista ohjeista tuo ylläoleva on siellä pitsi 2. Kaaviokuvissa nimellä Pitsi II.


Pitsi 4:
Samaiseta Novitan sivulta löytyy myös meikäläisen Pitsi 4:sen ohje, eli Novitan sivuilla numerolla 3, kaaviokuvissa III. Eli linkki siis tuossa edeltävässä kappaleessa kuvan yläpuolella.....ja  muutama kuva vessasta muuten vaan. Taikataikinasta väkertämäni nimikyltit......eivät ihan hirveen hyvin kestä kosteutta vaikka onkin lakattu, kuten näkyy, suola tuppaa kukkimaan kylttien pinnassa jo. Noh, kestää minkä kestää.

.

Ja pitäähän vessassa taidetta olla.Hyllyllä majailee kuvataiteilija-ystäväni tekemä koira-kollaasi. En tiedä mikä tän teoksen nimi on, mutta se voisi hyvin olla "ja mirriä v***taa.", kuvittele nyt ite olevas ainut kisu piskilauman keskellä? ;) Nooh, mikälie taiteilijan idea olikaan, nää koirat on kyllä niin parhaita ja ilmeikkäitä että ei hyvää päivää. :)


6 kommenttia:

 1. Tää vohveliajatus on muhinut munkin päässä jo siitä saakka, kun silloin muinoin esittelin sulle niitä sydänkuvioituja, paksulla virkkauslangalla tehtyjä perintöreunapitsejä. Tais olla silloin nimenomaan sun ajatus, josta se oma ajatuskin muokkaantui. =) Kun vaan sais aikaiseksi! Onko toi vohvelikangas 100% puuvillaa muuten? Kun niille pitseille pitää ehdottomasti näyttää värikylpyä, ja oikeastaan haluaisin pitsit sävy sävyyn pyyhkeiden kans.. Vaikka on tämäkin näyttävä, tosiaan! Upeita on, oot uskomaton värkkääjä tuon virkkauksen kanssa! =)

  PS. Tuo sananvahvistus on ärsyttävä.. tartteekohan sitä oikeesti? Ei meinaa millään saada nykyään selvää mitä siinä lukee. =(

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo mun mielestä ihan 100% puuvillaa on. En kyl ihan mene vannoon, mut eikös ne aina ole...? :D En kyl mene vannomaan, mutta kyllä uskoakseni ne on. Pyyhekankaita nimenomaan, et eikös ne aina 100% puuvillaa ole? Pitäiskö mun tietää tämmöiset asiat?!?! :D

  Olisin kyl mielummin halunnut jotain muuta kuin valkoista vohvelikangasta, mut vaihtoehtoina oli joko valkoinen tahi pastillisävyt... ihana pastillikeltainen tahi vaikka vaalean sininen! ...ei oikein innostanut, joten valkoista ostin sitten. Mut osta sää myös valkoista vohvelikangasta, ompele ne valmiit pitsit kiinni ja heitä koko komeus värikylpyyn? sillein saat ainakin saman sävyisiä, tai ainakin lähes samansävyisiä.

  Se sananvahvistus on ehkä vähän ärsyttävä, mut mun edellinen blogi on niin täys spämmiä, et mieluummin sit teen elämästä vähän vaikeeta kun deletoin kymmeniä ja satoja viagra-mainoksia...

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania pyyhkeistä tuli. Noinkohan sitä itsekin innostuisi pitsin virkkuuseen.. :)

  VastaaPoista
 4. Pitsien virkkaaminen on yllättävän kivaa, ja ainakin itseäni piristi ajatus siitä etten yrittänytkään tehdä 4 samanlaista... :D Ja tuon 75 cm sitä pystyi vielä tekemään ilman että alkoi kyllästyttämään... ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pitsit ja tykkäsin erityisesti värivalinnasta! Ajattelin ruveta itse tekemään, mutta kun koitin avata nro 2:sen ohjetta niin blogi jonka sivulle ohjattiin on poistettu. Löytyisikö ohjetta jostakin muualta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas kehveliä, niin onkin poistunut. En sitä mihinkään ylös kirjoittanut että varmaan joudun nyt vaan "Eioota"-tarjoamaan sulle. :( Ehkä jos googlettelet ja löydät jonkun samantyylisen niin vinkkaa toki mullekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)