sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kesämekko

Lueskelin yhtä suosikkiblogiani tuossa yks päivä, ja sieltä verkkokalvoilleni painautui kuva eräästä ihanan näköisestä kesämekosta... ja samalla myös kesämekon ompeluohjeetkin tulin silmäilleeksi..

Minullahan tuommoista ihanaa ohutta huivia ei ylimääräistä ollut, joten en sen enempää asiaa ajatellut... Kunnes eräänä lauantaina herätessäni muistin yllättäen että ostin kuin ostinkin syksyllä tallinnasta ihanaa ohutta mustaa puuvillaa, ja pitsejä, ja niinpä inspiroiduin tekemään niistä mekon.

Tässä siis mekko ilman vyötä. Tommoinen telttahan se siis on, jossa on rypytys vaan ylhäällä. Muuten suora kappale sivusamoistaan, paitsi nyt sit rimpsu tuolla alahelmassa.
Ja vielä yksityiskohtia rimpsuhelmasta...  Ah, mustaa pitsiä! :)Alapuolella oleva kuva otettu mekon selkäpuolelta, ja kuten huomaatte, takakappaleeni on (tarkoituksella) jonkun 7-10cm lyhyempi kuin etukappaleeni....
Mutta koska en mitään telttaa halua päälleni pukea, aion käyttää sitä tuommoisen kuminauhaisen vyön kanssa, joka kokoaa mekon nätisti vyötäröltä yhteen, jolloin se näyttää teltan sijaan a-linjaiselta mekolta... :)

....lisää kuvia jossain vaiheessa jahka joskus ilmat lämpenee niin että tarkenee mekko päällä kulkea... ;)

EDIT 30.3.2012: Kuvan mekosta päälläni nähtävissä tässä blogi-postauksessani.

2 kommenttia:

  1. ihana. ja voi kuinka helppo tehdä <3

    VastaaPoista
  2. Juuh, ei tämmöisen tekemisessä kauaa nokka tuhissut. :) Ja kaikki kappaleetkin kun oli suorakaiteen muotoisia, niin sai kankaankin käytettyä tehokkaasti...

    Rypytyksen tekeminen,ja sen tuohon pitsiin kiinnittäminen ne ehkä hitaimmat vaiheet tässä oli, mutta ei tämän tekemiseen silti paria tuntia enempää tainnut mennä... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)