sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Maijan kokeellinen keittiö - Omena-tyrni-kanelihillo

Pakastimesta löytyi viimevuotisia tyrni-marjoja joista en ole keksinyt mitään järkevää... mutta tänään sitten keksin että nehän vois maistua hyvältä hillona. :) Kaveriksi vähän omppua ja kanelia ja kattilaan muhimaan.


 ....10 minuttia keittelyä ja sauvasekoitinkäsittelyn jälken:


Ja loputulos.

 

Nuo hiirenpaskan näköiset kikkareet ovat ilmeisimminkin tyrnin siemeniä, ainakin ne sieltä tyrnistä putkahti pihalle kiehumisen yhteydessä.... (en edes tiennyt et tyrnissä on siemeniä, mut eipä nuo oikein muutakaan voi olla...)

Makukaan ei ollut liian kirpeä, vaan omenainen hienoisella tyrniaromilla. Ei siis yhtään semmoista mitä tyrni normaalisti on, et kun syöpi nii tuntuu et posket kääntyy ympäri ja tukka nousee pystyyn kun ovat niin happamia...

2 kommenttia:

  1. Saattaa ehkä olla parhaan näköistä hilloa pitkään aikaan ja saattaa olla aika himottavia nuo langatkin! Aah!

    VastaaPoista
  2. Nuo siemenet tässä sorsselissä kyllä hieman häiritsee näin niin kuin hilloa syödessä, vähän sellaisia puisevia ovat. Olisikohan ensin pitänyt keittää tyrnit yksinään ja siivilän läpi sosetta tehdä, vai olisko ne tyrnit pitäny eka veitsellä preparoida ja nyppiä siemenet veke... Ehkä joku kokeneempi osaa sanoa? :)

    -Maija

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)