torstai 15. syyskuuta 2011

Korsettiprojekti nro 2.

Jottei aika kävisi pitkäksi, on työn alla myös toinen korsetti samanaikaisesti.


Tämän tapauksen ostin kesällä kirpputorilta. Joku myi ulkokirppiksellä korsettiaan ja kun juttelin myyjän kanssa kävi ilmi että se oli hänen artesaaniystävänsä ompelema. Tosi nätisti onkin tehty, kaikki saumat on just eikä melkein, metalliluutettu ja kiristykseen käypä. Vielä kutakuinkin omaa kokoanikin, niin kysäsin sitten että paljonkos maksaa niin myyjä sanoi et "noooh..... jos semmoiset 3€." ...SIIS 3€! Siis sen korsetin tekoon on mennyt aivan älyttömästi kuitenkin aikaa joltakin, koska se on ihan mittojen mukaan tehty, kolme kerroksinen, vuori, välikangas ja päälikangas jotain silkkiä, sit kanttinauhat, nyörit, metalliluut..... et huhhuh, ei todellakaan 3€ arvoinen.

Mutta, jos joku ei tajua omistamiensa esineiden todellista arvoa, niin enkai minäkään sitä kerro. Joten maksoin kiltisti kolme euroa, painuin lähimmän vaatekaupan sovituskoppiin jonkun satunnaisen paidan kanssa ja sovittelin uutta korsettiani. Ja ei, eihän se sit istu yhtään tuosta rinnan yläpuolelta. Ei se ole varmasti istunut sille aikaisemmallekaan omistajalle kovin hyvin, sen verran etukappale on typerästi muotoiltu. Joten, projektihan tästä sitten tuli.
Meinasin ensin vain purkaa etusivusaumoja sen verran että saisin ommeltua siihen kiilapalaset ja sitten jotain samansävyistä kangasta vain tilalle kiilan kohdalle, vähän pitsiä päälle ja sillä hyvä. Alla olevassa kuvassa on ratkottu jo vähän saumoja; vinonauha irroteltu osittain ja tuo rinnan viereinen sauma purettu osittain... Korsetin yläreuna on siis oikealla.Mutta.... sitten mietinkin että ehkei tää vaaleanpunainen  ole oikein muutenkaan mun juttuni, niin poikkesin eilen kangaskaupasta ostamassa siihen kokonaan uudet päälliset. Oranssia Taftia jotain 60cm, hintaa hurjat 3,60€...

 

Ja jos puran tuon ulkopäällisen pois, joudun leikkelemään takaa nuo kaikki sirkat pois. Mutta ei muuta kun uusi kangaspala siihen vaan, luukuja ja uudet sirkat ja kas kun on hieno. :) Tosin sit joutuu improvisoimaan vuorikankaan kanssa myös jotain...... noh, se on sen ajan murhe. ;) Tässä vielä sisäpuolelta. Vuori on siis ohutta puuvillaa.


Ja jos tuota oranssia kangasta jää yli, niin tuosta voisi vielä tehdä jonkun ihanan hiuskoristejutskankin... olis sit sävy sävyyn... :) Vielä kun olis sit jotkut juhlatkin jossa tälle olisi käyttöä...  mut onhan sitä hyvä olla juhlavaatteita kaapissa kaiken varalta, ties vaikka jotkut juhlat vielä joskus tulis. Ja kun eihän yhtä pukua voi käyttää kuin kerran niin... niitä sit on oltava paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)