tiistai 31. tammikuuta 2012

Piilobodari?


Rakkaat lukijani.

Tänään kerron teille opettavan tarinan väkertelijästä, harvinaisen mestarillisesta virkkaajasta, joka intoutui hieman liikaa matonkudetta virkatessaan...


...en tiennyt että virkkuukoukut edes voivat katketa. Kenellekään muulle käynyt näin...? ;)


........pitänee ostaa uusi. Olinkin haaveillut hieman bambuisesta koukusta, mut mahtaakohan sekään kestää hellissä hyppysissäni puolta vuotta kauempaa...? ;)


6 kommenttia:

 1. Äkkinäisen laskutoimituksen jälkeen tulin tulokseen että mulla on katkennut neljä koukkua. Kaikki metallivartisen on pysyneet käsissäni eheinä mutta muoviset on katkenneet. Mulla on nyt ekaa kertaa virkkuukoukkuna bambuinen mutta en ole sillä tehnyt vielä kun vasta muutamat pannunaluset ja korit joten en osaa kestävyydestä sen suuremmin sanoa. Käyttömukavuus tosin on huomattava verrattuna esim sun käyttämään muoviseen. Bambuinen ei hiosta, ei hierrä ja pyörii muvasti langan kanssa muttei lipsu. Suosittelen lämpimästi! Itsenikin täytyisi ostaa vielä vähän pienempiä kun Käsityö Elisassa ei ollut silloin kuin kokoa 12.

  VastaaPoista
 2. Okei, sinähän varsinainen koukunkatkoja olet. ;)

  Bambuiset sukkapuikot on ainakin kaikki olleet niin loistavia ostoksia, että olenkin jo aikaa sitten päättänyt että jatkossa ostan kaikki uudet sukkapuikot bambuisina, jos vaan moisia on tarjolla. Mut bambuiset virkkuukoukut on ihan uusi juttu. Sais se varsi vaan olla hieman pidempi kuin mitä noissa muovisissa on ollut, mustelmia meinaa tulla kämmeneen kun isoja pylväsryppäitä virkkailee...

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä kuullut useammastakin, jolla on muovinen virkkuukoukku katkennut mattoa virkatessa. Itse virkkasin omani metallisella ja se luonnollisesti kesti kovaakin käsittelyä.

  VastaaPoista
 4. Ahaaa... noh, ilmeisesti mun ystäväni on kaikki niin hellävaraisia virkkaajia, kun ei kenelläkään tutulla ole tuntunut koukut katkeilevan. Mut hyvä kuulla että EN ole piilobodari, vaan koukkujen katkeilu on normaalia ja tapahtuu muillakin... Huh, helpottava uutinen! ;)

  VastaaPoista
 5. Mullakin katkesi kolme koukkua, kun tein kaksi mattoa. Eli et oo ainoa! :) Mulla tosin katkesi ne aivan siitä koukun juuresta eikä keskeltä.

  VastaaPoista
 6. Huh, 3 koukkua! :D No joo, itse vasta yhden olen saanut katkaistua, että mullahan pyyhkii siis verrattaen hyvin vielä! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)