sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Matonkuteesta virkattu kori

Päätinpä vaihteeksi tuhota tähteeksi jäänyttä matonkudetta, ja niinpä iso kerä matonkudetta muotoutui lopulta koriksi. Pohjaksi kutakuinkin ympyrän muotoinen virkattu läpyskä, ja sit kun se on sopivan kokoinen, lopetetaan lisäyksien tekeminen ja virkataan kiinteitä silmukoita (kunnes kude loppuu...)
Ja siinä olikin viimeiset harmaat matonkuteet. Mitähän tuosta violetista jämäkuteesta sitten keksisi...

7 kommenttia:

 1. Hei,

  mä olisin niin kiinnostunut tekemään tämmösiä koreja mut mistä mä osaisin aloittaa! :) Annahan vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tinttara!

   Korien tekeminenhän on loppujen lopuksi aika helppoa. En tiedä miten paljon tiedät virkkaamisen perusteita, mutta oletan että osaat alkeet kuitenkin? että ketjusilmukat ja kiinteät silmukat on tuttuja? Mikäli kaipailet ihan alkeita, internetistä googlettelemalla löytyy hyviä ohjeita aloittelijoille, ja youtubesta ohjevideoita silmukoiden tekemiseen. :)

   Tämmöinen kori virkataan keskeltä pohjaa aloittaen, spiraalimaisesti aina kerrokselta toiselle siirtyen, ja lopulta tulee vasta korin yläreuna. Periaatteessa virkataan siis ensin ympyrää, vähän kuin patalappua virkaisi, eli lisäyksiä tulee joka kierroksella jotta virkkaus pysyisi levymäisenä. Kun sitten olet saanut korin pohjan tehtyä mieleisen kokoiseksi, lopeta vain lisäyksien tekeminen ja jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista. Eli käytännössä virkkaa jokaiseen edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan yksi kiinteä silmukka. Muutaman kierroksen jälkeen huomaat että reunat alkavat kääntymään ylöspäin. Ja kun kori on mieluisan korkuinen, tee jokunen piilosilmukka, leikkaa matonkude poikki, pujota lenkin läpi, kiristä, ja lopuksi viimeistele pujottelemalla matonkuteen pätkä korin sisäpuolelle silmukoiden lomaan.

   Toivottavasti ohjeistani oli jotain apua. :) kysele jos tarvitset jossain erityisesti vinkkejä.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä, nyt vasta hokasin tämän! Yritin eilen virkata ja siitä tuli semmonen kuppi siitä mun ympyrästä , tein kai jotain väärin.... Ens viikolla menen mummolaan ja mummu saa opettaa mua tekemään, mut oli tästäkin apua! Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa kun virkkaa ympyrää, niin jos se alkaa menemään kuppimaiseksi -> ei ole lisännyt tarpeeksi silmukoita. Jos taas reuna alkaa aaltoilemaan --> silmukoita on tullut lisäiltyä liikaa.

   Et kannattaa purkaa vähän matkaa, siihen asti kunnes se näyttää taas tasolta, ja sit tehdä vähän vähempi / enempi silmukoita niin se korjautuu sillä sit. :) Mut mummot on pop tämmöisissä jutuissa... ;)

   Poista
 3. No nyt on tehty kaks koria (toisesta on kuva mun blogissa) mut mietin et tekisin tommosen pienemmän korin seuraavaksi (ja maton) Tuossa minkä tein, oli ohjeessa et pitää sen pohjan tekemisen jälkeen alkaa tekemään jotenki ihmeellisesti, niin mietin et jos tekisin ton seuraavan vaan tuollain niinku sanoit :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)