tiistai 16. elokuuta 2011

Romanttista pitsiä

Kaikkihan lähti siis liikkeelle tästä kirjasta:


Tuo löytyi siis mieheni mökiltä, on omistuskirjoituksen perusteella kuulunut mieheni isoäidille, ja ah mitä ihania ohjeita siellä olikaan sisällä! Painovuotena on 78 ja sen kyllä huomaa....


Mutta oli siellä myös reunapitsejä, jotka näyttivät vaan niin uskomattoman söpöiltä... (vaikkakin tämmöisenä ikuisena kapinoitsijana en tietenkään voinut tehdä yhtään pitsiä täysin ohjeen mukaan vaan pakko oli tietysti soveltaa omiaan. Mut inspiraation lähteenä tämä kirja toimi hyvin!)

 
Tuommoisia reunapitsejä on aina välillä näkynyt pyyhkeissä, itsekin muistan lapsuudestani jokusen pyyhkeen jossa oli nätit pitsit reunoissa. Mutta eipä noita enää nykyään kukaan taida tehdä... paitsi jotkut hullut, kuten minä! Vaan kyllähän sitä näissä maisemissa kelpaa virkkailla vai mitä tuumitte...? :)



Mutta niin, takaisin taustatarinaan. Veljeni joskus toi amerikan mantereelta lahjaksi aivan uskomattoman ihanat pyyhkeet, niin massiivisen muhkeita pyyhkeitä en ole ikuna Suomessa edes nähnyt! Ja vaikka ne on olleet käytössä jo parisen vuotta, ne on edelleen kuin uudet. Joten kun näin tämän kirjan, ja pyyhepitsien ohjeita, tiesin että niihin ihaniin punaisiin pyyhkeisiin on pakko tehdä vielä joku kaunis päivä upeat reunapitsit!

No, kesällä Kangasniemen omakotitalonäyttelyssä käydessä poikettiin johonkin käsityöputikkiin ohimennen, ja siellä sitten oli myynnissä puuvillalankoja. Ja kun kirkkaanpunaista sattui löytymään niin olihan se kerä ostettava. :) Lankana toimi Petit Mandarin 100% puuvillalanka, joka kestää 60 asteen pesuakin.

Kerästä tuli lopulta kolme pitsiä (noin 80cm pitkiä kaikki), kunnes lanka loppu...


Alla vielä lähikuvat kaikista. 



Päivitys!
Bloggasin tuohon yläkuvassa olevaan kapeaan reunapitsiin ohjeen, klikkaahan TÄSTÄ päästäksesi suoraan ohjeen sisältävään blogimerkintääni. 
-Maija 26.1.2012


Loppulanganjämästä sain juuri ja juuri tehtyä tuommoisen pienen sydämen, ja siihen se sitten sentilleen kuluikin. Että aika tiukille meni langan suhteen.


Laitan toiseen pyyhkeeseen 2 pitsiä ja toiseen vaan yhden, saa luvan riittää. Ja tulipahan tehtyä jotain hyvin perinteistä käsityöjuttua tällä kertaa, vaikkei väri ehkä perinteisin mahdollinen olekaan....

Täytyy vielä pistää kuvia pyyhkeistä jahka saan nuo kiinnitettyä niihin... missäköhän se toinen pyyhe vaan mahtaa olla...

6 kommenttia:

  1. Reunapitsijuttuja koitan suunnitella täälläkin, mutta tosin vähän eri vinkkelistä. Nättejä on nuo sun pitsit kyllä! :)

    VastaaPoista
  2. Lähetin pitsimaton ohjeen..toivottavasti tuli perille

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Kauniita pitsejä, löysin blogiisi kun guuglasin pitsejä :)
    Mistähän löytäisi tuollasen kauniin kaupean pitsin ohjeen..Etsin juuri tuon tyylistä ohjetta netistä, mutta vielä ei ole silmään osunut :)

    -Maria-

    VastaaPoista
  4. Moikka Maria,

    Tuo virkkauskirja on valitettavasti nyt mökillä, ja minä taas en ole siellä, enkä oikein tiedä koska seuraavan kerran olen sinne menossa. Mutta tuo kapea pitsi tehtiin ensin edes takaisin virkkaamalla ja sitten lopuksi tuo ketjusilmukkaketju tuohon toiseen reunaan.

    Miepäs yritän kehitellä jotkut ohjekuvat tuosta ohuesta pitsistä tähän postaukseen vielä tällä viikolla...

    VastaaPoista
  5. Maria, kirjoittelinpa siitä pitsistä ohjeet, kurkkaa Täältä tai teksin loppuun lisäämästäni linkistä.. :)

    http://violettia.blogspot.com/2012/01/kapean-reunapitsin-virkkausohje.html

    VastaaPoista
  6. ...enpähän laittanutkaan sitä tekstin loppuun vaan tekstin lomaan... noh, kuitenkin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)