keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Linnuille lisää ruokaa

Inspiroiduin niin kympillä tästä Tyttö kylmän maan blogimerkinnästä, että heti oli mentävä samana päivänä prisman kautta kotia ja sieltä kolme pakettia kookosrasvaa lähti mukaan.

Niistä kaksi jo käytin, ja tulikin kevyt 8 litran (vai 10 litran...?) kattilallinen valmista auringonkukasiemen + kauraryyni sörpötystä, jonka sitten lapoin mihin vaan purkkeihin enää keksinkään loppuvaiheessa.... Ihan luomu-kaurahiutaleitkin jopa (en oo varma asuuko niissä jauhokoisan toukkia, itse en ole niitä viitsinyt syödä, mut koirien ruokiin tuli säästettyä loput, nyt siis linnuille. Jos siellä joku toukka vipeltää, niin onpahan proteiiniä pikkutirpusillekin. ).

Talvella luvassa myös poikkitieteellinen testi: jauhelihamurekkeen vuoan pohjalla oli mahdottomasti rasvaa, joten päätin laittaa sen purkkiin ja auringonkukan siemeniä päälle, sekoittelua ja naru sisälle. Ja sit toinen samanlaisessa purkissa kookosrasvalla valmistettuna. Aion niin laittaa ne saman puun oksalle roikkumaan, ja seurata kumpi maistuu paremmin. Pieni tutkija sisällä raportoi tästä varmasti talven mittaan tännekin. Tunnettakoon tämä testi TIRPUSTESTINÄ, et jahka myöhemmin asiaan palaan niin tiedätte että kyse on tästä.

Mutta niin, talipalleroni ovat tuolla nyt kovettumassa, et en vielä tiedä toimiko ne, saati että ottaisin niistä kuviakaan... et täytyy vaikka viikonloppuan valoisan aikaan ripustella ensimmäiset sitten. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)