maanantai 27. tammikuuta 2014

Maijan Karpalojuustokakku


Maijan uunissa paistettu karpalojuustokakku





Pohja:

150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl vettä





Täyte:

600 g tuorejuustoa (maustamatonta, Philadephia)
250 g maitorahkaa 
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilja-(tai vaniliini-) sokeria
1 dl maissijauhoja
loraus sitruunamehua
loraus vettä
1, 5 dl semisti survottuja karpaloita 






Ohjeet: 

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. 

2. Sekoita täytteen tuorejuusto pehmoiseksi. Suosittelen lämpimästi monitoimikonetta tai sähkövatkainta. Lisää rahka, munat, sokeri, vanilja, sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.  

3. Lisää viimeisenä täytteeseen karpalomömmö ja nostele se joukkoon. Ei tartte ihan tasaiseksi sekoitella, sillein suurinpiirtein sekoiteltu riittää.

4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja nosta uuniin (keskitasoa alemmas) 150 asteeseen ja paista 60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa kakun pinta leivinpaperilla.

5. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa tunti avaamatta luukkua.

6. Nosta kakku uunista ulos ja jäähdytä viileässä vielä  vähintään kaksi tuntia ennen leikkaamista.


Nauttikaa rakkaat. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)