torstai 20. lokakuuta 2011

Korsettikurssin tekele vol 3.

Korseteista en ole hetkeen puhunutkaan. Johtuen pääasiassa siitä, että missasin ulkomaan reissun takia kolme kertaa, ja nyt on syysloma jolloin sitä ei taaskaan ole ja ja.... eli olen siis vasta 3 kertaa edes ollut sillä kansalaisopiston korsettikurssilla... joskaan ekalla kerralla ei varsinaisesti vielä tehty mitään, kunhan puhuttiin.

Mutta, viimekerralla sain aikaiseksi toisen puolen sovitteesta. (Olin siis kaikessa viisaudessani tehnyt vaan toisen puolikkaan kun opettaja ekalla kerralla näytti vain puolikasta sovitetta, ja aattelin vaan et "ok, siis puolikas, selvä.." enkä sit sen enempiä asiaa miettinyt. Näin jälkikäteen ajateltuna, korsettia voi olla vähän vaikea sovittaa jos siitä ei ole tehty kuin puolikas.... )

Viime kerralla leikkasin siis kankaat siihen puolikkaaseen, ompelin saumat, tein luukujat, sitten jäi vähän vaiheeseen plansetin ompelu sekä sirkkakujat selän nauhoja varten. Tässäpä kuva siitä vaiheesta:
Nyt sitten äsken innostuin jatkamaan, eli plansetti ja siitä kirppiskorsetistani leikkaaman sirkkakujat pääsivät käyttöön.

Kuva omatoimisovituksesta, ilman luita siis. (Myös ilman salamaa, ja eteisessä on vähän hämärää, pahoitteluni...) Mutta on tuo kuitenkin jo aika hyvin sinnepäin. :)
Ensi viikolla jahka kurssia taas on pääsen siis ekaan sovitukseen sen ja opettajan kanssa. (En edes pahasti ole jäljessä muista, monet oli viime kerralla ekassa sovituksessaan...)

Kuten ehkä kuvista (ja lähinnä saumoista) näkee, en ihan hirveesti panostanut tähän ekaan sovitteeseen, et en kauheasti jaksanut mittailla (no okei, en ollenkaan...) et onko molemmat puolikkaat edes yhtään saman mittaisia. Pähkäilin tämän kuvion siten, että jos ja kun se on "vaan" sovite, se ei kuitenkaan ekalla kertaa istu täydellisesti ja joudun sitä joka tapauksessa purkamaan, niin nyt kun ne puoliskot on todennäköisesti aika erilaiset, niin näkee sit ainakin et kumpi puoli on niistä parempi, ja sit voi sen toisen muokkailla vastaamaan enempi sitä. :) Laiskuus, tuo keksintöjen äiti. Noh, näinhän ei tietenkään varmastikaan saisi tehdä, muut ovat millimetrin tarkkuudella ommelleet saumoja, mie vaan surautin ne kaasu pohjassa jotenkin sinne päin.... et, molemmat tavat varmaan johtaa lopulta samaan lopputulokseen. Nautin vaan enempi matkasta, kun en viilaa sitä pilkkua ihan loputtomasti jos ei oo ihan pakko...  Ja siitä johtuen myös korsetin korkeus on mitä sattuu, en ole vielä yhtään mittaillut korkeuksia. Kangasta on aina helmpompi leikata pois kuin lisätä.... joten ehkäpä se siinä sovituksessa sit selviää se korkeuskin.

Mutta koska ihanaa oranssia taftiani en nyt siihen kirppisprojektikorsettiini tarvitsekaan, taitaa tästä korsetista tulla vielä oranssin taftinen. ...mutta firman pikkujouluihin on enää kuukausi aikaa, mitäs mää nyt sinne laitan kun ei tuosta kirppiskorsetista nyt tullutkaan mitään! Voi iik!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)