keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Virkattu suorakaiteenmuotoinen kynnysmatto


Tein joululahjaksi vanhempieni huusholliin uuden vessanmaton virkkaamalla, ja jos asia enempi kiinnostaa niin linkki blogipäivitykseeni on tässä.  Maton teosta jäi jonkin verran kudetta tähteeksi, niin päätin tehdä itselleni nätimmän eteisen pikkumaton oven eteen.

Ja koska kynnysmatto on käytännöllisempi suorakulmaisena kuin pyöreänä, tein sitten pyöreän.Maijan Kynnysmatto - Hyvin suurpiirteinen ohje: 

Matonkudetta, virkkuukoukku nro 8-10.

1. kerros: Virkkaa 45 ketjusilmukkaa (plus 3 ketjusilmukkaa kääntymiseen.)
2. kerros: virkkaa pylväitä 45 kappaletta (aloita vasta siitä kolmannesta ketjusilmukasta käännöksen jälkeen.) Virkkaa taas päädyssä 3 ketjusilmukkaa ja käännä työ.
3. kerros: virkkaa viimeisimpään pylvääseen uusi pylväs ja jatka taas 45 pylvästä virkaten... päätyyn taas 3 ketjua.
.....toista.
...
...
...
x. kerros: kun matto on mielestäsi sopivan korkuinen, aloita sitten pitsireunus. Virkkaa yksi kiinteä silmukka. Tee sitten 5 pylvästä samaan silmukkaan jättäen yhden silmukan väliin, tee sitten toinen kiinteä. Ks. alla oleva todella, TODELLA hieno kuva jonka tekemiseen käytin ainakin 4 minuuttia...


Tummemmalla harmaalla siis kerros X-1 ja vaaleemmalla harmalla kerros x josta jo mainitsinkin. Ja stten vihreällä pitsin aloittaminen (noi perun näköiset leijailevat jutut kuvaa ketjusilmukoita). Mutta sitten tuohon tapaan tekee pitsireunuksen.

Sit vaan kierrä tuolla pitsillä koko maton ympäri. Ne sivuosiot on vähän haastavammat mut kattoo vaan vähän mikä näyttää hyvältä ja monta pitsimöhkylää väliin mahtuu. Nurkat suosittelen myös sooloilemaan jotenkin, jos siihen kohtaan just pitäis tulla tuollainen pitsipallero, tee 5:n pylvään sijaan vaikka 8 ja sit vasta se kiinteä silmukka. Saattanet saada sillein nätin nurkan.
Tosi hyvät ohjeet tässä teille. :D Kyselkää jos kaipailette apuja. ;)

Tsemppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)