tiistai 10. syyskuuta 2013

Chariots of freedom!

Ollappa kerran koira.
 
 
 Koira tosin laiska makkara, eli siis walesin corgi, ja juuri tämä kyseinen laiska makkara on niin laiska ettei jaksa nostella jalkojaan kävellessään... ja tästä tietysti aiheutuu ongelmia kynsien kulumisen ja jopa verenvuotoakin. Eläinlääkäriltä kun kyselin mitä voisin tehdä, sain vastaukseksi et "kävele pehmeellä ja vältä asfalttia." ...no sepä on helppoa, kun asuu keskustassa.
 
Joten, jottei allekirjoittaneen tarvitsisi autolla ajaa monta kertaa viikossa pururadan lähelle (kuten olen koko kesän tehnyt), päätin hyödyntää vanhaa fillariani ja ostaa päksäytin käytettynä koiralle sopivan kärryn siihen perään.
 
 
Lasten kuljettamiseenhan tämä on tietysti tarkoitettu, eikä sellaisenaan koiran kuljettamiseen oikein soveltunut, joten tähän tarvittiin tietysti hieman väkertäjän taitoja.
 
 
 
 
 
 
Muokkailin siis tuon selkänojaosion irti tuosta yläpalkista ja sen tilalle laitoin kierrätyskeskuksesta ostamani lasten pinnasängyn patjat. Patjoille piti vähän saksia näyttää ennen kuin niistä tuli sopivat.
 
 
 
 
 
 
Patjat maksoivat hurjat 6 euroa yhteensä, ja itse kärryy maksoi käytettynä 30 euroa. Joten kovin suurista sijoituksista ei nyt ole kyse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tästä kärryn muokkailusta ja koiruuden kouluttamisesta on nyt noin kuukaus. Makkaran kouluttaminen oli lähtökohdaltaan "Apua, mikä helvetti tuo on!!??" josta nyt kuukauden aikana ollaan päästy jo aika lähelle tilannetta "JEEE! KÄRRRYYYT! Mää RAKASTAN tätä, tää on parasta koko maailmassa, joko mennääään???". Eli ollaan jo lyhyitä testipyöräilyjä tehty ja ne on menneet ihan hyvin. :) Tämmöisissä koulutuksissa pitää edetä vaan aika hitaasti ja koiran ehdoilla. Jos aihe kiinnostaa enempi, nakkaa sähköpostilla niin voin kertoa vinkkejäni.
 
 
 
 
 
 

Joten näillä mennään. :) Ensi kesänä luvassa siis pyöräilyä koiran kanssa. Hiio hei.
 
Tosin, ystäväni jo varoittelivat mua että ihan turha mitään komeita sinkkumiehiä vilkuilla samalla, ne ei kuitenkaan kahta kertaa ees vilkaise jos näkevät naisen kärry perässä pyöräilevän... mikä varmaan pitää paikkansa. Joten miesmagneetiksi tästä tuskin on. Ehkä pikemminkin päinvastoin. Mutta mitäpä sitä ei koiransa hyvinvoinnin eteen tekisi. ;)
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. hieno modaus ja täällä Saksassa noita kärryjä näkee hyvinkin usein koirien käytössä - kannattaisi siis harkita tänne muuttoa, niin ne sinkkumiehet (komeat sellaiset!) kiinnostuisi kyllä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa? No mutta kiva kuulla. Itse en ole koskaan nähnyt koiraa tämmöisessä ja kaikki kaveritkin vaan nauroivat vedet silmissä kun kerroin heille suunnittelevani vaunun ostamista. :D

   Ja mikäpäs siinä, Saksa on kyllä kiva maa, Bayern on ihan tosi kaunista seutua ja tullut kyl muutenkin enempi sitä maata kierrettyä kuin Suomea konsanaan. Et mistäpä tuota koskaan tietää minne elämä vielä heittää. ;)

   Poista
 2. Mahtava :D mä en koirista tiedä mitää ja oon hämmästelly niitä koirien "lastenvaunuja" mut näemmä sit on olemassa koiria jotka niitä oikeesti tarvii. Tuo on kyllä söpö tua kärryssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, no oon määkin niille päätä pyöritellyt aikoinaan, joten ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. :D Onhan ne vähän koomisia, "tässä koiran kaa lenkillä" ...jooh. :D

   Mutta eipä tuo ole oppinut pehmeetä alustaa suosiin, aina jos on nurmikkoa ja asfalttia vierekkäin niin tunkee aina asfaltille. Et.. siperia ei ole opettanut koiralle et nostele jalkojas. Eikä tuollaista oikein voi minkään namupalan kanssakaan opettaa, et nostele jalkojas. :D "Istu", "anna tassua", "Kävele kunnolla, älä laahaa niitä jalkojas, nostele niitä nyt."

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)