maanantai 6. toukokuuta 2013

Liituraitainen kesämekko

 
Tulin viimeinkin tilanneeksi Joka Tyypin kaavakirja 2:n.
 
 
Ja ensimmäisenä kokeiluun pääsi "Raglanhihainen mekko".
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Liituraitakangas on ohutta ja kepoisaa viskoosia, joka on eurokankaan palalaarista napattu...
 
 
 
 
 
 
En tehnyt tähän ollenkaan saumaa rinnan alle, mikä ohjeissa oli. Leikkasin ihan yhtenäisenä etukappaleen ylä- ja alaosan, koska tämmöisiä mekkoja tykkään pitää tuommoisen leveämmän kuminauhavyön kanssa kuitenkin.
 
Mut tämmöinen se siis on ilman sitä vyötä.
 
 
 
 
 
 
Mutta tää niin kaipasi vielä jotain yksityiskohtaa itseensä, joten tein pienen ruusukkeen...
 
 
 
 
 
 
Ympyrän muotoiseksi leikeltyjä jämäkankaiden palasia, lankaa, neula, nappi, koristenauhoja ja taakse yksi hakaneula....  niistä on rintakoriste tehty.
 
 
 
 
 

 

...tosin tuosta ruusukkeesta tulee vaan mieleen koko ajan semmoinen koiranäyttelyiden sertifikaattirusettijuttu.... mut hei, oon niin A-luokan narttu et miks mulla EI vois olla sertiä siitä rintapielessä muistuttamassa? ;) Et minä kannan kyl sertini ylpeydellä. Tee sinäkin niin.
 
 

9 kommenttia:

 1. Ai mahoton miten iso se onkaan ilman vyötä. Samaan lopputulokseen päädyin, kun tein samasta kirjasta solmukemekon. Usein pohdin ommellessani, että jos olisi vyötärö, voisi käyttää tuollaisia vöitä ja sillä saisi ratkottua monta istuvuusongelmaa mekoissa. Tosi kivalta näyttä sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, onhan tuo aika leveä tosiaan ilman vyötä. :)

   Tietämättä sen tarkemmin mittojasi, niin sanon silti että vyöt sopii mielestäni oikein kivasti myös muodokkaammille naisille, tosin silloin se kannattaa nostaa suosiolla rintojen alle empire-tyyliin. :) Tuo ryhtiä kivasti poven alle ja korostaa oikeista paikoista muotoja... :) Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan vaan!

   Poista
 2. Hyvännäköinen mekko! Olen tuon kirjan omistanut jo muutaman vuoden mutta yhden ainoan kerran olen sieltä jotakin tehnyt - ja sekin tekele päätyi kirpparille saman tien, eli en ole oikein löytänyt tuon kirjan mahdollisuuksia.
  Suorastaan vaan ahdistaa, kun näkee, millaisia luomuksia ihmiset sen kirjan kaavoilla osaa tehdä ja minä en saa mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä kyl paljoo modannut kaavaa, et ihan niillä ohjeilla vaan tein joilla siinä kirjassa oli - ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. Jonkun 10cm taisin helmaan laittaa lisää pituutta kuitenkin, enkä tehnyt taskuja enkä sitä leikkausta rinnan alle. eli helpommalla siis tein kuin mitä kirjan ohje. ;) Mää mitään taskuja mekkooni kaipaile....

   Poista
 3. Onpa hieno mekko! Mullakin on tuo kirja, mutta enpä ole tehnyt kuin yhden vaatteen sen kaavoilla, vai olikohan se ykköskirja. Kiitos vinkistä, tuollaisen mekon voisin kokeilla tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :)

   Siinä kirjassa on kuvia vaan trikoomekkoversiona, mut tää on tosiaan tuommoista joustamatonta. Tuohonhan sais aika helposti variaatioo tekemällä vaikka jonkun rimpsujutun helmaan...

   Poista
 4. Todella hyvän näköinen! Ja tykkään kyllä kukastaki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. ;)

   Mulla on tuossa työn alla toinen mekko tästä samasta kankaasta...tosin siitä tuntuu tulevan aika lyhyt kun ei kangas riitä kovin pitkään mekkoon....hyvä kun vesiraja peittyy. :D mut hei, kesän on parasta olla helteinen! :D Eikä tuu mitään hiivatulehduksii kun ei rämpsä haudu helteessä, eiks niin? ;)

   Poista
 5. Tosi kiva mekko! Tollasesta kankaasta saiskin mainion työmekon! Vyön ja ruusukkeen kanssa näyttää tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)