sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Väriharmonioita

Koulussa meillä oli väriopin kurssi. Kuinka leikitään väreillä ja sekoitellaan niitä. Tällä...ööö...lähes kolmenkymmenen vuoden kokemuksella ei tullut kyl paljoa uutta opittua, mutta ainahan se on kiva väreillä ja maaleilla leikkiä. :)

Kuvat ovat akryylimaaleilla tehty, ja sommitelma koottu omasta kasvojeni sivuprofiilia monistelemalla kivasti...

Tehtävänantona oli tehdä töitä, joissa on eri harmonioita, jopa vastavärejä, ilman että sävyt riitelee kovasti ja ilman että silmiin sattuu.Ensin vastaväriharmonia, punainen ja vihreä.

Sitten omavalintaisilla sävyillä harmooniaa

Vastaväriharmonia, oranssi ja sininen

Lähiväriharmonia, violetin sävyjä (kuinkas muutenkaan...)
...suosikkisi? :) Itse ehkä tuosta punavihreästä tykkään kuitenkin eniten...

5 kommenttia:

 1. Ehdottomasti punavihreä, siinä on mahtavat syvät sävyt! Mä oon sulle kyllä aika kade noista sun opinnoista.. <3

  VastaaPoista
 2. Koulussa on kyllä kivaa, pakko myöntää. Ehkä elämäni ekan kerran viihdyn koulussa ihan vaan oppiaineiden takia, enkä koulukavereiden vuoksi... :D Et eiköhän tää ihan hyvä idis ollut. ;) Tästä kuitenkin vielä on hyötyä varmasti jatkossakin työkuvioita silmällä pitäen. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo punavihreä on herkullisin. Vastaväriharmoniat toimivat kyllä yllättävän usein :)

  VastaaPoista
 4. Yllätin itseni tykkäämällä eniten punavihreästä, sillä usein niiden yhdistelmä näyttää minusta vain jouluiselta. Kuinka teit tämän, kuinka!

  VastaaPoista
 5. :D Sen kun tietäisin itsekin. ;)

  Töihin liittyy vielä semmoinen puoli, että tein ensin nuo kolme alinta. Opettaja sit oli sitä mieltä et mun harmoniani oli jotenkin liiankin harmoonisia (....no, se oli tehtävänanto, 3 harmoonista työtä, et ilmeisesti sit olin liian hyvä? :D) ja yllytti et tee vielä yksi vastaväriharmonia jotenkin vähän räiskyvämmin. Ja minäpä tein, tuloksena punavihreä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)