maanantai 13. helmikuuta 2012

Taitettava nipsuveskasein

Mikä se on..?



Siinä on pilkkua, pitsiä, mustaa, valkoista, harmaata.... 



Nyt näkyy jo kiinnityslenkkiäkin.. hetkinen, eikai vaan taas.....




Käsilaukku?!? TAAS?

Kyllä vaan. Näitähän ei naisella voi koskaan olla liikaa...? ;)





Olkahihnan pöllin toisesta laukusta, kun ei tähän hätään sattunut kiinnityslenkkejä olemaan ylimääräisenä... seuraavan kerran kun kaupungille suuntaan niin pitää poiketa ompelutarvikeliikkeessä...


Kyseessä on siis tuollainen...eh... "läpällinen nipsulaukku"? Lukkokehykset ovat jotain 20 cm leveät, eli laukulla on kokoa ihan kivasti. Kunnon, rehellinen, olkalaukku. Tosin ultimaattisen naisellisella otteella. <3 Malli on siis sovellettu vähän ideoita sieltä täältä imien, kaavat piirtelin ja kankaat leikkelin pari viinilasia nautittuani, et sen huomioiden yllättävän hyvää jälkeä tuli... ;)



Eli suorana laukku näyttää iiiisolta kukkarolta, mutta kiinnityslenkkien ollessa sivusaumoissa, se yläreuna tarkoituksella taittuu tuollein ovelasti. :)




Sainpahan omahyväisen logonikin sujautettua tuonne pitsin lomaan....

Jos se alkaa ärsttämään liikaa, voin aina kääntää laukun ympäri. (...Hehheh, silloinhan tuo logoni on persaustani vasten! Hahaa! Siis, kuinka usein pystyy näyttämään itse itselleen persettä, mitäh, häh? :D )





Herkullisena yksityiskohtana turkoosi kukkakuosinen vuorikangas.





Ja jokaiseen itseäänkunnioittavaan käsilaukkuun täytyy aina saada piilotasku sisäpuolelle.






Ah.... tiedättekö sen ihanan tunteen kun kävelette kaupungilla Uuden ja ihanan käsilaukkunne kanssa? Tuntuu kuin koko maailma säteilisi, ja kaikki pysähtyvät katsomaan nimenomaan teidän uutta ja ihanaa käsilaukkua...? Kuinka ah, tekee melkein mieli hypellä... Sellaisen tunteen tämä käsilaukku onnistui luomaan. Ah, minä ja uusi veskani, yhdessä olemme pysäyttämättömät ja valloitamme tämän maan vielä!






Oon niin tulessa edelleenkin, pää pursuaa vaan ideoita. Mitähän sitä sitten tekisi...? ;)




12 kommenttia:

  1. Voi vitsi näitä sun juttujasi! :D Mutta tosi hieno laukku! Haluu kans tommosen.

    VastaaPoista
  2. Tää on kyl hieno! Mutta, tämän idean alkuperän taidan kyllä tunnistaa melko hyvin, samoja blogeja kun kahlataan. ;) Ja mikäs siinä, sieltä saa kyllä loistavia oivalluksia!

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia Tanja, hyvä vaan jos ispiraation lisäksi saan ihmiset nauramaan. ;) Elämä on ihan liian lyhyt vakavasti otettavaksi.

    Ja Annukka, arvasin että arvasit... mulle jotenkin tuli mieleen ne sun pitsilaukut kun tätä väkersin. Yritin olla liikaa plagioimatta edes sun tekeleitäs. ;) Toisaalta, oon nähnyt vetoketjuversiona näitä taittolaukkuja jo aikaisemminkin, et nipsulukkoisena vaan jotenkin kivan uusi idea, pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. ;) Ostin kyl ihan pieniä lukkokehyksiäkin, jos ihan pikkukukkaroita innostuis noista jämäkankaista väkerteleen joku päivä... nyt kun jo tuollaisena hehtaarikokoisena versiona kaavoja tuli testailtua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ollaan me melkoisia ajatustenlukijoita. ;) Mut hei,, pitäiskin ehkä konsultoida sua (ettei tartte mennä taas beba eellä puuhun) kun olis ajatuksissa taittolaukku vetskarilla kierrätetyistä farkuista tai jopa ehkä nahkahameesta.. Tosin, se onkin taas näitä ikuisuusprojekteja, haittaa pikkuisen tuo kodin rakennus näitä harrastuksia. ;)

      Poista
  4. Uuden käsilaukun kanssa on ihana lähteä ulos. Ja varmasti varsinkin kun on tuollainen itse tehty ihana laukku! Toiset osaa!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, joku muukin tietää tämän uusi käsilaukku-syndroman! :D Kiitos, Hanna.

    VastaaPoista
  6. hieno laukku! kysympö että millä pihdeillä puristat kiinni ? ja se liima mietityttää edelleen :D

    Meinaan mulla sinellistä tekstiili liimaa ja se tuntuu sotkevan kauheesti kankaan, menee into tehä ku ennen puristamista liima on jo pitkin poikin vaikka kuinka laitan sinne kehykseen vähän :(

    VastaaPoista
  7. Kiitos Tiia. :)

    Ensin taistelin papukaija-pihdeillä noita kiinni, mutta siitä ei tullut mitään... se pihti onnistui repimään sen liimatun kankaan sieltä kehyksistä irti, joten piti sitten ruuvimeisselillä repiä yks sivu kehyksestä uudestaan auki, ja liimata kangas uudestaan siihen kiinni... Lopulta löysin meiltä itseasissa leikkuri-pihdit, joissa se terä on siis siellä päädyssä eikä sivussa niin kuin sivuleikkureissa. Se toimi suhkot hyvin kun vaan huolehti et pehmustetta on välissä tarpeeksi. Mutta paremmat pihdit kyllä pitää käydä ostamassa jatkoa silmällä pitäen... ;)

    Vaikka monet suosittelikin erikeepperiä, ei se vaan millään muotoa tuntunut järkevältä, se kun on puu- ja paperiliimaa, eikä vedenkestävääkään, niin... ei, käytin sen sijaan Bison-merkkistä Universal-yleisliimaa joka on vedenkestävää ja liimaa melkein mitä vaan. Mulla taas ongelma tuntui olevan se, etten millään meinannut uskaltaa laittaa tarpeeksi sitä liimaa sinne. Levittelin liimaa tikulla sinne kehyksen pohjaan ja sitten painoin kankaan kehykseen, mutta huomasin että jotkut kohdat eivät tarttuneet joten liimasin niitä sitten uudestaan.

    Annoin liiman kuivua ennen pihdeillä puristamista.

    VastaaPoista
  8. Tuo Bison-liiman valitsin siksi, että sitä sattui olemaan meillä jo valmiiksi ja toisekseen tuoteselosteen perustella kaksi, tai oikeastaan kolme taikasanaa pomppasi silmille aika hyvin: "Vedenkestävä askarteluliima. Keramiikan, posliinin, nahan, tekstiilin, paperin, pahvin, puun, lasin, metallin, useiden muovien ja solupolystyreenin liimaukseen."

    a) Vedenkestävä b) Tekstiilin ja c) metallin liimaukseen.

    VastaaPoista
  9. Sen sijaan EriKeepperin tuotekuvauksessahan sanotaan "Vesiohenteinen yleis- ja puuliima imeville materiaaleille.
    Liimaa esim. puuta, kartonkia, paperia, pahvia, rakennuslevyjä, keramiikkaa, jne.

    Kosteudenkesto
    Luokka D2 DIN EN 204."


    Pikaisella standardigoogletuksen perusteella erikeepperin kosteudenkesto ei tosiaan ole mitään huippuluokkaa, sillä standardissa mainitaan että "D2 Sopii sisäympäristöihin, jotka ovat toisinaan ja lyhyen aikaa kerrallaan alttiina juoksevalle vedelle tai
    vesihöyrylle ja/tai korkeille kosteuspitoisuuksille; puun kosteuspitoisuus saa olla korkeintaan 18 %.".

    Eli suomen kesän lähes 100% kosteusprosentti ei varmaankaan ole kovin hyväksi tuon erikeepperin kestävyydelle, vaikka monet sen nimeen vannookin. Noh, mie olen liian rationalisti, etten viitsi edes yrittää erikeepperillä liimata mitään... kukin tehköön niin kuin haluaa, eipä sillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vastauksesta! Mä ostin sellasta cascon tekstiililiimaa, ja nyt näyttäs pysyvän kun tein koeversion :D pihdit on edelleen mysteeri, tuntuu ettei millään saa puristettua ilman että kangas lähtee välistä :/ mutta tää laukku on kyllä hieno, ehkä saatan joutua kokeilemaan itse :)

      Poista
  10. Mää en tekstiililiimoista tiedä kun en niitä ole kokeillut. Mut itse yritin löytää pihtejä joissa on sellainen aukko siellä...öö...saranan tyvessä? Et kun puristaa kehystä niin ei se kehyksen ulkoreuna menis niin lyttyyn, ja et suurin paine kohdistuis sinne niihin kehyksen sisäreunoihin. :) Jos ne pihdit on koko matkalta sellaiset tasaiset, suurin paine puristaessa kohdistuu siihen kehyksen ulkoreunaan eikä sinne reunaan mihin se pitäis just kohdistua, sinne kankaan ja metallin rajapintaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)