maanantai 4. maaliskuuta 2013

Maijan Kimaltelevan Kelopipon ohje

Tullut noita pipoja tänä vuonna neulottua, mutta kahteen pipoon tuli tehtyä fleecevuoret ja crystal-pipo harmaana ei sovi kaikkien vaatteiden kanssa.... joten, näiden kaikkien tekosyiden keksimisen jälkeen, tartuin jälleen puikkoihin ja tein itselleni pipon.


...Pipon, jonka purin ainakin neljä kertaa kun mikään malli ei meinannut miellyttää silmää... lopulta sooloilin ommiani.


Lähikuvaa pinnasta josta tulee jännä lenkkimäinen, jopa vaakaviivamainen...? 

 

Kelo-lankaa olin hipelöinyt kaupassa jo pidempään, ja nyt vihdoin pääsin tekemään siitä jotain. :) Ihanaa lankaa, tykkään kun se on niin pehmeää olematta pörröistä. Mutta toisaalta tykkään Crystal-langan paljeteista....joten yhdistin keloon Novitan mustaa Säde-lankaa. Näin sain siis glitter-keloa.Maijan Kimalteleva Kelopipo
Ohje:

Puikot 7

Lanka: Kelo ja Säde yhdessä.
 (Tämän pipon voi siis neuloa myös pelkällä Kelollakin, jos ei paljeteista perusta. )

Luo 60 silmukkaa
Neulo suljettuna neuleena 1 oikein 1 nurin -joustinneuletta noin 8cm

Aloita sitten kohoneule
1. kerros: neulo kaikki silmukat oikein
2. kerros: *neulo 1 n, nosta yksi silmukka neulomatta ja jätä lankalenkki etupuolelle* - toista tuota tähtien välistä.

Toista kerroksia 1-2.

(Itse vaihtelin satunnaisesti sitä aloitinko aina tuon 2. kerroksen *1n, nosto, 1n, nosto...* vai *nosto, 1n, nosto, 1n...*, niin sai nuo lenkit menemään epäsäännöllisesti. Etteivät jääneet siistiin jonoon. Koska en niin tykkää järjestyksestä, satunnainen kaaos on kivaa.. ;) Jos tykkäät järjestelmällisyydestä enempi, aloita joka kerta neulomalla 1 nurja. )

Kun pipon korkeus on noin 24cm (tai minkä mittaisen pipon haluatkaan), aloita kavennukset kun olet neulomassa kohoneuleen 2 kerrosta neulomalla * 1n, nosta, neulo 2 silmukkaa nurin yhteen, nosta* ja toista * -- *. neulo sitten 1 kerros kohoneuleesta ja toista kavennuskerros jälleen 2. kerroksella. Kun joka puikolla on n. 6-8 silmukkaa, katkaise lanka ja pujottele se kaikkien silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.


Keloa meni yksi kerä (pari metriä jäi tähteeksi) ja Sädettä noin puoli kerää.Jiihaa. :)

2 kommenttia:

 1. Kiitos selkeästä ohjeesta :). Ehdin purkaa vain yhden virkatun tekeleen ennen kuin googlaamalla löysin tämän mallin. Oli mukavaa vaihtelua jo ihan tehdessäkin ja itse malli oikein hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Kiva että eksyit blogiini ja vielä kivempi kun tykkäsit mallistakin ja tulit sen tänne kertomaan.

   Tää on yhä mun yks lempparipipoistani. :) tekis mieli neuloa toinenkin. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)