lauantai 10. syyskuuta 2011

Testailua Novitan langoilla

Tein pari testiä taas tuon Novitan uutukaisen kanssa. Kyseessä on siis Novita Polku.
Olen taistellut sen kanssa jo aikaisemminkin, esimerkiksi tässä vanhemmassa blogimerkinnässäni. Tai tässä tuotakin vanhemmassa merkinnässä...

Tämän aamuiset kokeeni liittyivät taas sukkiin. Mulla on siis haaveena ollut jo vuosia saada aikaiseksi sellaiset liukuvärjätystä langasta tehdyt raitasukat. Netissä niitä aina välillä näkee, yleensä tehtynä Noron sukkalangoista. Esimerkkinä vaikka nämä Marjukan blogissa olevat superhienot sukat, jotkut tämmöiset siis haluaisin.

Noh, kun sitten sattui Novita liukuvärjättyä sukkalankaa puskemaan markkinoille, niin pakkohan sitä oli ostaa. Vaan... vaan on se vaan niiiiiiiiiiin ohutta! Tässä Novitan Polkua, puikolla n. 15 silmukkaa ja puikot 2,5mm. Tulitikku on antamassa hieman mittasuhteita... Ja huhhuh.... noiden kahden rivin nypertämiseen mulla meni jo ties kuinka kauan. Joutaisin jo eläkkeelle siinä vaiheessa kun nämä sukat lopulta valmistuisi. Ehei, ei mun hermot tämmöistä näpertelyy kestä.


 Noh, toinen kokeilu;

Mustaa Novitan Nalle-lankaa & polkua yhdessä. Puikot 3,5.


Sanotaanko että kyllä tätä jo neuloisi, nopeampaa kuitenkin kuin tuon toisen neulominen ja ei tartte nyhrätä niin paljoa. Mutta.... ei tää niitä mun unelmasukkia kyllä vastaa pätkääkään.  :( Tulitikku on taas mittasuhteita tuomassa, huomaatte varmaan et pieni ero siihen pelkkään polulla neulomiseen...


Noh, ehkä teen nämä näin, ostan joskus toisten sitten Noron liukuvärjättyjä lankoja ja teen unelmasukkani joskus toisten sitten. Mutta, onko näitä sukkia järkeä edes sitten tehdä valmiiksi, kun... noh, nämähän muistuttavat olemassaolollaan siitä, että "no, et nyt vielä toteuttanut unelmaasi, mutta teitpähän joutessas tämmöiset rökellykset, koita nauttia unelman korvikkeestasi."

Yksi asia mikä vielä tossa Polussa hämää on sen näennäinen paksuus. Tässä alla olevassa kuvassa vasemmalla musta nalle ja violetti polju kiristämättöminä. Näyttävät lähes saman paksuisilta. Sitten oikealla nalle ja polku kiristettyinä ja kas kummaa kun polku venyy ohueksi kuin pierun kuori.

Polku vaan on ohuempaa kuin miltä se näyttää. Aivan liian ohutta meikäläisen makuun. Nalle vaikuttaa tuon kiristetyn polun rinnalla ihanan paksulta, vaikka Nallekin on mielestäni raivostuttavan ohutta sukkalangaksi...

Argh, en tiedä pitäiskö jatkaa, purkaa vai mitä...

10 kommenttia:

  1. On kyllä ohutta! Jos yhtään lohduttaa, niin villasukkina ohuet ovat parhaat! Ainakin mun mielestä, mulla kuluu ohuista langoista tikutellut sukat puhki ekana enkä oikeastaan niitä 7-veljestä sukkia saa edes rikki käveltyä (ei siis tule pidettyä suhteessa lähellekään niin paljon) Lohduttaako tai tsemppaako yhtään neulomaan? =)

    VastaaPoista
  2. Tuli muuten mieleen, miksi et suoraan osta Noroa ja tee siitä unelmasukkia? Sitä saa ihan varmasti Titityyn tai Poppelin kautta.

    VastaaPoista
  3. Ei, ei kyl hirveesti innosta neulomaan vaikka kuinka oliskin parhaita.

    Siis ostin tuota Puroa kun sitä nyt saa tuosta lähimarketistakin, verrattuna Noroon jota varten pitäis mennä keskustaan johonkin pikkupuotiin varta vasten. Mut siis ongelmahan on tässä se, että jos ja kun en noista sukkia tee niin....mitä ihmettä tuosta purosta sit tekee? 2 kerää kuitenkin tuli ostettua eikä mitään halpaa lankaa todellakaan ole.

    Mut jooh, Noroa metsästämään tästä on vielä jossain välissä lähdettävä. Tai vaihtoehtoisesti yritän metsästää sitä tallinnasta... :)

    VastaaPoista
  4. Aaargh, huomasin että sekoitan lankojen nimiä pääni sisällä. Purohan on siis sitä huopuvaa villalankaa, POLKU taas on tuota ohutta pierunkuorta jossa on villaa ja akryyliä. Vaihdanpa tohon kirjoitukseeni nimet oikeiksi kaikkaille...

    VastaaPoista
  5. Miten olisi jokin nätti kolmiohuivi Polusta? Sain juuri pingotettua Regian Hand-dye-effectistä (josta siis Polku on Novitan apinoitu versio) neulotun Holden Shawletten ja sellaiseen tuo langan ohuus sopii täydellisesti! Neuloin 4.5 mm puikoilla, eli ei edes tarvitse nihruttaa millään hammastikuilla ja menettää hermojaan, vaan saa nopeahkosti valmista, yhden kerän tuhottua plus langan kierre tulee nätisti neulepinnasta esille, kun ei ole sukkatiukkaa. :) Vaihtoehto 2 voisi olla kaksin- tai kolminkertaisena neulottu putkihuivi? Siihen ainakin saisi kaikki käytettyä :)

    VastaaPoista
  6. Hahaaa! Sanna, täytyypä sanoa että kertakaikkisen loistava idea! Vois tehdä jonkun iiiison jättihuivin vaikkapa....hmm.... :) Ei sulla mitään ohjetta tuohon holden shavettiin olis? ;)
    -Maija

    VastaaPoista
  7. Löytyy pdf, jonka saa toki ilmaiseksi myös Ravelrystä. Minäpäs vakoilen, löydänkö sähköpostiosoitteesi täältä jostakin.. :) Jos en, niin voit kaivata tiedostoa osoitteesta konna.sakkonen@gmail.com.

    VastaaPoista
  8. Hypläsin muuten juuri tuonväristä Polkua tänään Anttilassa, mutta viime hetkellä peräännyin. Jos sinulle tulee tarve myydä toinen keräsi pois, niin ostan ilomielin!

    VastaaPoista
  9. Aah, katsos, en tajunnut et se ihan googlettamalla vois löytyä tuo huovin ohje. :) Eli nyt on pdf tallessa meikäläiselläkin, ties vaikka intoutuisi moisen huivin tekeenkin. Kiitos vinkistä. :)

    Ja täytyy nyt kahtoa tuon polun myymistä, jotenkin kyllä tuntuu että meillä ei oikein synkkaa mitenkään, et vois vaikka toinen kerä joutaakin uuteen kotiin. Molemmat kerät on tuollein muutamaan kertaan neulottu ja purettu muutaman metrin matkalta, mut se nyt ei tuossa pierunkuoressa tunnu missään...

    VastaaPoista
  10. Eipä haittaa yhtään minua. :) Mieluummin sitä ostaakin toiselta tarpeetonta kuin kaupasta uutta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)